Systeemplafonds

Home » Systeemplafonds

Systeemplafonds zijn vandaag de dag nog steeds de meest toegepaste plafonds in kantoorgebouwen, scholen, congrescentra en ander gebouwen die zich lenen voor systeembouw. Dit in verband met de veelzijdige eigenschappen van dit product. De installatie van het systeemplafond is meestal tegen het bouwkundige plafond gemonteerd waarna het systeemplafond verlaagd word aangebracht. Vandaar dat het ook vaak “verlaagd plafond” word genoemd.

Als eerste wordt er een rasterwerk van ijzeren T-profielen gemonteerd in de ruimte, hier kunnen de installateurs hun ventilatieroosters en verlichtingsarmaturen in monteren. Hierna kunnen de plafondpanelen worden ingelegt en heeft het direct een zeer keurige uitstraling.

Ook zorgen systeemplafonds voor een goede akoestiek in de kantoren. De meeste plafonds worden uitgevoerd met minerale plafondpanelen. Deze absorberen het geluid en voorkomt zo echo geluiden op de werkvloer. Deze minerale systeemplafonds zijn weer op te delen in 2 categorieën. Zacht en hardmineraal. Een welbekend merk van zachtmineralen plafondpanelen is “Rockfon “, welke opgebouwd zijn uit geperst steenwol met daarop een laag vinyl aangebracht.

Deze plafondprofielen en panelen zijn in ontelbare kleuren en types verkrijgbaar. Zo is er ook een plafond systeem waarbij de profielen niet zichtbaar zijn, maar toch de eigenschappen houdt van een systeemplafond. Dit word een verdekt systeem genoemd.

Waarom systeemplafonds?

  • Bovengelegen installatie eenvoudig toegankelijk
  • Eenvoudig aanpasbaar
  • Universeel product
  • Verlichting en ventilatie eenvoudig in te verwerken
  • Leverbaar in vele soorten en maten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij voor u beschikbaar hebben? Maak dan a.u.b. gebruik van dit contactformulier. Wij zullen er alles aan doen om zo snel als ons mogelijk is te reageren.

Uit preventie overweging tegen SPAM-berichten vermelden wij NOOIT een email adres op onze sites. De veiligste manier om via email met elkaar te communiceren is door gebruik te maken van een contact formulier. Dit voorkomt misbruik van uw en ons email adres.

Hulp nodig?

Neem a.u.b. gerust contact met ons op…